Україна зруйнувала свою позицію в Стокгольмському суді, - Батрин

Радник з політико-правових питань Станіслав Батрин вважає, що Україна не зможе відстояти свою позицію в арбітражному суді, щодо ціни на російський газ.

«Ми бачимо велику загрозу у вчорашньому газовому рішенні. Тому що, якщо сьогодні українська сторона заявляє про те, що фіксується ціна 378 доларів, це означає, що завтра ми не зможемо відстояти позицію в арбітражному суді, що справедлива ціна між сторонами становить 268 або 330 доларів. Думаю про ці цифри ми вже можемо забути. Якщо сторони визначили для себе ринкову ціну 288 доларів то, це велика проблема і руйнує позицію, яку Україна сформувала в арбітражі.

Дуже важливо відзначити те, що міністр енергетики РФ заявив, що Україна визнала борги. За його заявою це 5,4 млрд., доларів. З боку України офіційного підтвердження поки що немає. Але ми знаємо чітко, що ми визнали наявність боргів в розмірі 3,1 млрд., доларів. Для нас дуже велика проблема, що ми в рамках цих перемовин визнали, що ми винні Російській Федерації.

Якщо ще вчора Україна сперечалася в Стокгольмі винна вона чи ні, то вчора ми привезли результат, що ми визнали цю існуючу заборгованість. Наразі жодна посадова, офіційна особа з боку України, не повідомляють по якій ціні цей борг буде сплачено українською стороною», - розповів Батрин.

Повне інтерв’ю Станіслава Батрина дивіться на UKRLIFE.TV.

Схожi сторiнки

Два сценария атак на энергосистему Украины, и удары возмездия, — Владимир Омельченко

0 1332 0

Директор энергетических программ Центра Разумкова Владимир Омельченко объяснил UKRLIFE.TV нынешнюю ситуацию с транзитом газа через украинскую ГТС, а также рассказал о состоянии мирового рынка энергоносителей и спрогнозировал российские атаки на энергосистему Украины зимой 2023-2024 годов.

Відбувається військово-морська революція. Хто в ній переможе та як зміниться флот? — Максим Паламарчук

0 996 1

Керівник центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Максим Паламарчук розповів UKRLIFE.TV про те, як війна в Україні відкриває завісу потужної військово-морської революції в світі та майбутніх війн на морі.

Конец игры, получит ли Украина российские активы, и почему "военные рельсы" — это фантазия, — Сергей Фурса

0 1153 2

Растущая зависимость России, конфискация российских активов, американская помощь Украине, ожидания от встречи Джо Байдена и Си Цзиньпиня, риски в связи с выборами в США, состояние экономик, требования Запада, — такими были темы нового интервью инвестиционного банкира Сергея Фурсы для UKRLIFE.TV.