''Хрест Гонтаревої'' як аномалія в банківській системі України, - економіст Владислав Зимовець

Д.е.н., співробітник Інституту економіки та прогнозування Владислав Зимовець розповів про зниження комерційного банківського капіталу в економіці України та зростання капіталу національного банку.

"Банківська система України на початку 2014 року була ринковою систему. В нас капітал Національного банку був десь у 4 рази менший, аніж капітал банківської системи в цілому - 50 млрд. грн. і 250 млрд. грн відповідно. У середині 2015 року виникає парадокс, аномалія - коли капітал Національного банку вже перевищує сукупний капітал банківської системи. У нас з'являються ознаки відсутності ринкової банківської системи, ми говоримо тепер вже про залишки банків - не про систему", - сказав він.

За словами Владислава Зимовця, у фахівців така ситуація в банківській системі України вже отримала назву "хрест Гонтаревої":

"Ця аномалія потребує дослідження, можливо, в нас такого ще ніколи не було. Оцей перетин - коли банківський комерційний капітал постійно знижується, а капітал національного банку зростає, - ми називаємо "хрест Гонтаревої".

Для того, щоб дізнатися про це більше, дивіться повне інтерв'ю: Україна повернулася у напіврадянську банківську систему, - Владислав Зимовець

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate

Підписуйтеся на нас в YouTubeFacebookVKTwitter або Google+!

Схожi сторiнки

Два сценария атак на энергосистему Украины, и удары возмездия, — Владимир Омельченко

0 1332 0

Директор энергетических программ Центра Разумкова Владимир Омельченко объяснил UKRLIFE.TV нынешнюю ситуацию с транзитом газа через украинскую ГТС, а также рассказал о состоянии мирового рынка энергоносителей и спрогнозировал российские атаки на энергосистему Украины зимой 2023-2024 годов.

Відбувається військово-морська революція. Хто в ній переможе та як зміниться флот? — Максим Паламарчук

0 996 1

Керівник центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Максим Паламарчук розповів UKRLIFE.TV про те, як війна в Україні відкриває завісу потужної військово-морської революції в світі та майбутніх війн на морі.

Конец игры, получит ли Украина российские активы, и почему "военные рельсы" — это фантазия, — Сергей Фурса

0 1153 2

Растущая зависимость России, конфискация российских активов, американская помощь Украине, ожидания от встречи Джо Байдена и Си Цзиньпиня, риски в связи с выборами в США, состояние экономик, требования Запада, — такими были темы нового интервью инвестиционного банкира Сергея Фурсы для UKRLIFE.TV.