У Києві відбудеться концерт зірок скрипкового мистецтва

У Києві відбудеться концерт зірок скрипкового мистецтва

24 листопада о 19.00 у Будинку Архітектора, відбудеться концерт двох зірок скрипкового мистецтва України та світу.

«Природжений скрипаль» — так назвав свій фільм, присвячений відомому музикантові з українським корінням Валерію Соколову, знаменитий французький режисер Бруно Монсенжон.

«Паганіні в спідниці» - так називають в Україні яскраву представницю , зіркової плеяди вихованців Богодара Которовича – скрипальку Богдану Півненко.

Цих двох музикантів об’єднує не тільки приналежність до скрипкової харківської школи, а також і те, що вони обидва підтримують талановитих маленьких музикантів, а також активно представляють Україну та українську музику в світі.

Бездоганна емоційна стриманність Соколова, його віртуозне володіння інструментом (скрипкою роботи Страдіварі) та експресивна витонченість мистецтва гри на скрипці Півненко поєднаються у світовій прем’єрі твору одного з найвідоміших британських композиторів XX століття, Арнольда Малкольма, виконання якого відбудеться в цей день.

Для вас прозвучать рідко виконуваний концерт для скрипки з оркестром українського композитора Володимира Зубицького, твори Моцарта, Станковича і Баха.

Валерій Соколов - отримав визнання завдяки бездоганній грі, емоційності і художній зрілості при виконанні найскладніших творів скрипкового репертуару.

Валерій Соколов грав з Національним оркестром Франції, оркестром «Філармонія» (Лондон), Стокгольмським філармонійним оркестром, симфонічними оркестрами Роттердама (Нідерланди), Клівленда (США), Токіо (Японія), Цюріхським філармонійним оркестром «Тонхалле», Зальцбурзьким «Моцартеумом», оркестром Північно-Німецького радіо (Ганновер) та багатьма іншими. Тривала співпраця пов’язує скрипаля з Камерним оркестром Європи. Він – постійний учасник фестивалів Верб’є (Швейцарія) і Аспен (США), фестивалю Французького радіо (Франція), фестивалю імені Менухіна (Швейцарія) та інших. Сольні концерти музиканта пройшли в паризькому театрі Шатле і Театрі на Єлисейських полях, лондонському Вігмор-холі, Театрі Олімпіко в Римі, а також в Лінкольн-центрі, залі Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі, Фестивальному залі Баден-Бадена, залах Ванкувера, Гонконга, Ліона і Ессена.

У 2007 році Валерій Соколов підписав ексклюзивний контракт із компанією EMI-Classics (Англія/Франція). Результатом спільної праці нині стали три диски. Як виконавець камерної музики, він співпрацював із такими музикантами, як Міша Майський, Гарі Хоффман, Леонід Горохов, Гідон Кремер, Юліан Рахлін, Кетрін Стотт, Вікторія Постнікова, Ігор Четуєв.

У лютому 2008 року він виконав американську прем’єру Концерту для скрипки і фортепіано Бориса Тищенка у Карнегі-хол (США).

Валерій Соколов – автор ідеї і художній керівник Міжнародного фестивалю камерної музики «Музичні вечори».

Богдана Півненко – заслужена артистка України, лауреат міжнародних конкурсів, лауреат національної програми “Нові імена України”.

Солістка Національного ансамблю солістів «Київська камерата». Учасниця численних міжнародних фестивалів (Berliner Festspiele MaerzMusik, Рурського /Німеччина/, Віденського /Австрія, Гран-Прі/, «Варшавська осінь», Краківського, «Nostalgie» /Польща/ тощо), «Днів культури України» (Париж, Відень, Москва, Берлін). Здійснила численні концертні тури до Іспанії, Франції, Німеччини, Австрії, Росії, Японії, Китаю, США. Неодноразово брала участь у прем’єрному виконанні творів сучасних українських композиторів. Автор та продюсер проектів «Антологія сучасної української музики» (8 альбомів CD) та «Повернення імен». Як солістка виступає з провідними камерними та симфонічними оркестрами України, учасниця проектів міжнародного оркестру «Філармонія Націй». Богдана Півненко – глава журі Міжнародного фестивалю - конкурсу дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці». Співзасновник громадської організації «Відповідальне майбутнє» ціль якої є підтримка талановитих дітей- музикантів.

У програмі:
Бах Концерт ре-мінор для двох скрипок з оркестром
Моцарт Концерт №5 ля-мажор для скрипки з оркестром
Зубицький Концерт для скрипки з оркестром
Станкович Українська поема для скрипки з оркестром
Малкольм Концерт для двох скрипок з оркестром.

Виконавці:
Богдана Півненко
Валерій Соколов 
Національний ансамбль солістів «Київська камерата»
Диригент: Валерій Матюхін.

Для довідки:
Місце проведення: Концертна зала Будинку Архітектора, вул. Бориса Грінченка, 7 (м. Майдан, Хрещатик, Театральна або Золоті Ворота)
Дата та час: 24 листопада о 19.00
Контакти: cforc.com.ua, krupski@list.ru
Тел.: 050 386 74 10
archite.com.ua
cforc.com.ua

Організатори:
Національний ансамбль солістів «Київська камерата»
Сulture for Community
АРХІТЕ

Схожi сторiнки

Чуйка Эрдогана, главная проблема русских и что ждёт во втором туре выборов? — Семиволос

0 1165 2

Игорь Семиволос, директор Центра ближневосточных исследований, в своём интервью каналу Ukrlife.TV рассказал о выборах в Турции, ситуации на Ближнем Востоке и Южном Кавказе.

 

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

0 9698 1

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок

0 9578 0

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок