Домовлятися з Путіним – не просто невигідно. Це небезпечно, – Дейвид Креймер

Домовлятися з Путіним – не просто невигідно. Це небезпечно, – Дейвид Креймер

З Путіним неможливо укласти угоду, з якої виграють усі, - вважає Дейвид Креймер, старший директор з питань прав людини та демократії у Інституті Маккейна.  

У своїй статті для видання «Вашингтон пост» він критикує позицію своїх колег-американських експертів Джеремі Шапіро та Майкла О’Генлона, які радять країнам НАТО почати співпрацю з Путіним та разом створити новий порядок безпеки у Європі, повідомляє "Голос Америки".

Автори вважають за хибне допомагати Україні зброєю, яка на їхню думку, лише загострить ситуацію. Навпаки, щоб примиритися з Кремлем, вони радять країнам Заходу змиритися з анексією Криму, що «історично належить Росії» і пообіцяти не брати Україну ні до НАТО, до до ЄС.

Дейвид Креймер, який також є багаторічним президентом організації «Дім Свободи» (Freedom House), переконаний, що домовлятися з Путіним – не просто невигідно, це небезпечно.

Експерт щиро дивується пропозиціями Шапіро та О’Генлона: «Як можна будувати нову європейську структуру безпеки з людиною, яка сприймає все, що символізує Захід, величезною загрозою для себе?»

Путін не зацікавлений в успішній Україні, каже Креймер, навпаки, він боїться, що демократична проєвропейська Україна стане яскравою альтернативою його авторитарному режиму. Автор нагадує, що причиною тертя між Заходом та Росією є сам характер путінського режиму.      

«Перспектива членства України в НАТО можлива тільки у віддаленому майбутньому, якщо вона взагалі існує, але О'Генлон і Шапіро хочуть взагалі скасувати цю перспективу, і таким чином перекреслити політику «відкритих дверей», яку Альянс проводить десятиліттями», - розповідає Креймер. Таке рішення, впевнений експерт, Путін сприйме як «відкриття сезону полювання на Україну та інших сусідів-не членів НАТО».

Якщо російський президент відверто бреше про вторгнення в Крим, про відсутість його військ у Східній Україні, порушує обіцянки щодо перемир’я, як він може заслуговувати довіри у будь-яких наступних домовленостях? Єдиний шлях для Заходу сьогодні, каже Креймер, це стримувати Путіна, а не йти з ним на компроміси.

Як вихід із кризи з Росією старший директор з питань прав людини та демократії у Інституті Маккейна Дейвид Креймер радить посилити санкції щодо режиму Путіна, допомогти російським сусідам захистити себе від російської агресї, надати їм військову допомогу, і в жодному разі не шукати компромісів, час яких уже згаяний. 

Схожi сторiнки

Чуйка Эрдогана, главная проблема русских и что ждёт во втором туре выборов? — Семиволос

0 1112 2

Игорь Семиволос, директор Центра ближневосточных исследований, в своём интервью каналу Ukrlife.TV рассказал о выборах в Турции, ситуации на Ближнем Востоке и Южном Кавказе.

 

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

0 9647 1

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок

0 9526 0

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок