«Батьківщина» наполягає на громадському обговоренні держбюджету-2015

Фракція «Батьківщина» наполягає на проведенні громадських слухань щодо обговорення проекту Державного бюджету на 2015 рік.

Про це заявив член фракції «Батьківщина» Ігор Луценко на спільній прес-конференції з народними депутатами Олександрою Кужель та Іваном Крульком.

«Зараз у нас є шанс реально продемонструвати, яким чином ми втілюємо нову якість політики. Нова якість політики стосовно Бюджету, як найбільш важливого для держави економічного документу, в даному випадку може бути забезпечена лише за умови участі громадськості в цьому процесі», - наголосив Луценко.

За його словами, «Батьківщина» наполягає на новому алгоритмі побудови бюджету - на інституціональному залученні громадськості до його обговорення через громадські слухання. 

Луценко зазначив, що громадські слухання щодо держбюджету мають відбутися у четвер у стінах Верховної Ради. 

«В умовах постреволюційної ситуації у країні, ситуації війни та в умовах роботи нового уряду без допомоги громадськості тут не обійтися», - сказав народний депутат.

Водночас, Олександра Кужель заявила про готовність фракції працювати над держбюджетом цілодобово.

Вона зазначила, що «Батьківщина» постійно проводить консультації з громадськістю та підприємницькими колами по всій Україні: «Всіх дуже турбує три речі: перше - це зрив строків (ухвалення бюджету, - ред.); друге - закритість процесу та відсутність пропозицій тих реформ, які очікує суспільство від нового уряду; третє - відсутність філософії бюджету: або ці реформи будуть спрямовані на розвиток, чи це буде бюджет проїдання».

За словами Кужель, фракція «Батьківщини» запропонувала уряду при підготовці проекту держбюджету врахувати принципові позиції.

Вона також нагадала, що Юлія Тимошенко першою залучила до спільної роботи ініціативу «Реанімаційний пакет реформ» та наголосила на необхідності ухвалення всіх важливих державних рішень лише за участі громадськості. 

У свою чергу народний депутат від «Батьківщини», член Бюджетного комітету Іван Крулько додав, що фракція вимагає чіткого дотримання процедури і регламенту при розгляді закону про Державний бюджет.

«Ми розуміємо, що всі строки розгляду цього закону порушені, але в той же час, перед розглядом проекту Держбюджету Уряд має подати до парламенту основні прогнози макропоказників та соціального розвитку країни на 2015 рік та на наступні три роки; до парламенту мають офіційно надійти законопроекти щодо змін до бюджетного та податкового Кодексів», - сказав він.

Окрім того, Крулько звернув увагу на основну проблему проекту держбюджету, який був внесений до парламенту і відразу повернутий на доопрацювання до уряду: бюджет розрахований виходячи з курсу 13 гривень за долар, що не відповідає сьогоднішнім реаліям.

«Ми готові без вихідних працювати над законом про держбюджет. Водночас, не може бути ситуацій, щоб під виглядом того, що у нас криза та війна, цей бюджет буде прийматися з вечора на ранок - у обговоренні має взяти участь громадськість!» - підкреслив він. 

Схожi сторiнки

Чуйка Эрдогана, главная проблема русских и что ждёт во втором туре выборов? — Семиволос

0 1115 2

Игорь Семиволос, директор Центра ближневосточных исследований, в своём интервью каналу Ukrlife.TV рассказал о выборах в Турции, ситуации на Ближнем Востоке и Южном Кавказе.

 

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

0 9650 1

Верховна Рада України онлайн трансляція - 21.04.2016 ранок

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок

0 9528 0

Верховна Рада України онлайн трансляція - 20.04.2016 ранок